Narratief

Het verhaal als inspiratiebron.  

logo-rodedraad1

Wie in zijn verhaal staat kan bergen verzetten. Verhalen hebben een “waarom” in zich opgesloten. Ze stellen ons in staat om – vanuit ons eigen vertrekpunt – betekenis te geven aan de wereld om ons heen.

Mijn coachingspraktijk laat zien dat cliënten vaak positief verrast worden over wat ze zelf op een ander niveau al blijken te weten over hun loopbaan- of levensvragen. Via verhalen wordt op speelse manier een diepere laag van eigen innerlijke wijsheid aangesproken.

Benieuwd naar hoe het werkt? Kijk dan eens naar een voorbeeld van hét favoriete verhaal van een cliënt.

Over de dirigent en de maatschappelijk werker. 

“As it is in Heaven” gaat – naar zeggen van cliënt Marleen – over een topdirigent die besluit zijn drukke succesvolle leven achter zich te laten. Hij wil anders muziek gaan maken, meer voor het plezier en zonder alle stress. De film spreekt Marleen zeer aan; het raakt aan haar verlangen om zich terug te trekken als professional in het maatschappelijk werk. Ze wil – net als deze topdirigent – niet meer gehinderd worden door alle regels. Nog steeds is ze betrokken bij mensen die het zwaar hebben. Maar nu gaat ze het op een hele andere manier doen. Ze wil de bergen in met een groep jongeren en weet al bij wie ze zich aan kan sluiten.

Zelf op zoek naar coaching?